App Business Training

Een app voor je organisatie. Waar begin je?

Herken je dit in jouw bedrijf?

"Zou het niet leuk zijn als ons bedrijf een app zou hebben?" "Jaaa, dat zal super handig zijn voor onze klanten én we kunnen er meer verkoop uit halen.". 

"Oké, ga jij op zoek naar een ontwikkelaar?!"

Een grote plaat aan de wand in de trainingsruimte. Daar begon het mee. Uitgenodigd door de innovatiemanager, verzorgde ik een training bij een industrieel bedrijf. In de ruimte waar ik de training gaf, hing aan de wand een grote plaat met daarop in dikke letters gegraveerd: 'Strategie 2015-2020'.

Het 3e punt van d e strategie was duidelijk: een sales app ontwikkelen. Tijdens de training werd het idee van deze sales app besproken. Ze wilden apps inzetten om klanten sneller bij productinformatie te laten komen én direct te laten bestellen.

Toen ik dat hoorde moest ik even slikken.. Uiteindelijk zei ik: "Het overtuigen van gebruikers om een app te downloaden kost vaak veel moeite. Snél informatie zoeken en directe verkoop is daarom geen handig doel met een app..." 

Toen werd het even stil.

Ik zag de innovatiemanager kijken naar de plaat. En toen naar mij....

"Heb je Tipp-Ex bij je?", vroeg hij met een glimlach. Daar hebben we toen hard om kunnen lachen. Uiteindelijk hebben we het concept van de verkoop app verbeterd en aangepast. Door hun bestaande verkopers uit te rusten met een iPad-app kon de verkoop veel beter gestimuleerd worden dan hun originele idee. 

Als je een app gaat maken voor je bedrijf is het soms lastig om te zien wat handig is. Ik laat je tijdens de App Business Training graag zien wat er wél en niet werkt en laat je zien hoe je dat aanpakt. 

Ik neem Tipp-Ex mee. Prik jij een datum? 

-David van der Loo 
Oprichter AppSpecialiste n

Plan direct een training

Eerder geadviseerde organisaties:

placeholder

placeholder

placeholder

placeholder

Krijg 3 uur lang advies van een app-expert

"Ik kom bij je bedrijf langs en je collega's zijn ook van harte welkom om aan te sluiten."

Wil je zeker weten dat jouw app project goed aanpakt? Wil je graag onafhankelijk en professioneel advies? 

Vraag dan een App Business Training aan.

Je krijgt 3 uur lang advies over álles wat je moet weten voor jouw bedrijfsapp. Stel al je vragen en ik zorg dat je na die 3 uur precies weet hoe je verder moet! Ik kom graag bij je bedrijf langs en collega's zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Onderdelen die in de training naar voren komen:

  • Introductie over wat er wél en niét werkt bij bedrijfsapps
  • Technische haalbaarheid
  • Juridische zaken
  • Integratie met bedrijfsprocessen
  • Betrekken van medewerkers
  • Business case voor een app maken
  • Vinden van een ontwikkelaar
  • Ondersteuning na de app-ontwikkeling
  • Een maatwerk advies over de te volgen stappen

Afhankelijk van je behoeftes passen we de training voor je aan. Denk bijvoorbeeld aan: beschikbare verdienmodellen, app-marketing, offerte vergelijking, etc.

De App Business Training kost eenmalig (vanaf) €650,- maar kan je uiteindelijk duizenden euro's aan fouten schelen.

Plan App Business Training

placeholder

placeholder

placeholder


placeholderProbeer vast een voorproefje

Elke bedrijfsapp beloopt grofweg dezelfde stappen. Er zijn in ieder geval punten waar je zeker aan moet denken als je een app gaat maken. Speciaal hiervoor heb ik de App Business Scan gemaakt. 

Hiermee kan je je bedrijfsapp scannen(uiteraard). Erg handig als je zelf nog niet precies weet waar je aan moet denken bij het ontwikkelen van een bedrijfsapp.

Proef zelf alvast hoe het is om je met allerlei app zaken bezig te zijn, en leg jouw app aan de 7 punten in de Business Scan. Hoe scoort jouw app?

Het is logisch als je er nog niet helemaal uitkomt of vragen hebt. Daarvoor kan je de App Business Training inplannen. Dan lopen we samen alle stappen door én veel meer. 

Waarom een App Business Training doen?

placeholder

Zekerheid  over de aanpak voor jouw app. Zorg dat je geen fouten maakt.

placeholder

Tevreden  gebruikers, klanten en werknemers

placeholder

Antwoorden  op alle vragen die je maar hebt

placeholder

Een stappenplan met een te volgen aanpak voor jouw bedrijf

Dit zeggen anderen over de App Business Training:

"In een gesprek heeft David voor ons meteen waarde gecreëerd."

placeholder

In een gesprek heeft David voor ons meteen waarde gecreëerd door waardevolle inzichten over apps te geven en meteen tot een concrete plan te komen in de vorm van een app-pilot.

Robin Holtz - DHL Aviation


"Zijn adviezen helpen ons om direct grip te krijgen."

placeholder

David heeft ons geholpen met een vergelijking van leveranciers waardoor we al in een vroeg stadium in staat waren de juiste leverancier te benaderen. Zijn adviezen over apps en een eigen appstore helpen ons om direct grip te krijgen en onze behoefte beter in kaart te brengen. Zeer waardevol.

John van Diemen - TATA Steel


"David maakt mij wegwijs in apps."

placeholder

David maakte mij in één gesprek wegwijs in apps. Hij zorgde voor een heldere lijn en maakt het vervolg overzichtelijk. Zijn advies was perfect.

Maryam Daraei - Ministerie van Veiligheid en Justitie

Veel gestelde vragen:

Hoeveel kost het om een App Business Training te boeken?
De Training is altijd afgestemd op jouw app, wensen en bedrijf. Daarom is de training advies op maat. Prijzen lopen daarom uiteen, maar beginnen vanaf €650,-. Wil je weten hoeveel de training voor jouw app kost? Plan vrijblijvend een training om een prijsopgave te krijgen. 

Voor wie is de App Business Training bedoelt? 
Bedrijven die ik heb geholpen vertellen mij vaak deze dingen:
"Wij willen de stappen van een app-ontwikkeling voor ons bedrijf weten."
"Ik wil weten of de app samenwerkt met bestaande systemen."
"Onze bedrijfsapp bereikt nog niet wat we willen."
Misschien herken je hier wel wat in. Deze vragen en alle app-vragen die je verder hebt lossen we op tijdens de training.

Waarom heb ik een App Business Training nodig?
Veel ondernemers en bedrijven willen een app en gaan meteen naar een ontwikkelaar. En dat is een grote fout! Als je, zonder wat je weet wat je doet, een ontwikkelaar opdracht geeft, doet hij ook maar wat. Je krijgt dan een app die je geld en tijd kost, maar het tegenovergestelde oplevert. Pas als je richting geeft aan je app kun je voorkomen dat de investering in tijd en geld verloren gaan. De App Business Training is gebaseerd op de ervaring die ik op heb gedaan met het bouwen van apps voor organisaties. Daardoor weet ik wat er fout kan gaan. Ik zorg dat je let op de juiste zaken en op die manier jouw app de goede kant opstuurt.

Ik heb een andere vraag

Wat is jouw volgende stap?

Plan direct een training

- of -

Keer terug naar de homepagina