tyle>

Maak je idee tastbaar met de concept ontwikkeling van je app

Dat begint met een sterke identiteit, een uniek app-concept en een prototype, die je creëert tijdens de concept-ontwikkeling.

Hoe werkt het?

Tijdens de concept-ontwikkeling kom je erachter waar jouw app voor staat en hoe deze uniek is in vergelijking met andere miljoenen apps. 

In 2 of 3 sessies werken we samen aan een sterke identiteit, naam en brainstormen we over innovatieve ideeën. Nadat je een sterk app-concept hebt vastgelegd, maken we met een grafisch designer een logo en huisstijl voor je app. Daarna wordt er een prototype van je app gemaakt: een versie van je app die er precies uitziet en werkt als een app, maar nog niet geprogrammeerd is. 

Het mooiste moment is als je het prototype ziet, dan ben je trots op jouw idee. Het is eindelijk tastbaar! Nu kun je het ook aan vrienden en familie laten zien. Als laatste testen we je prototype met je doelgroep zodat we zeker weten dat je concept zal aanslaan. 

Dit alles is een goede voorbereiding op de ontwikkeling van je app, omdat je met het prototype een goede briefing kunt geven aan ontwikkelaars die hiermee een scherpe prijs kunnen neerzetten.

Wil jij een krachtig concept van jouw app maken? Plan dan een belafspraak om dit met mij te bespreken.

Plan belafspraak om concept-ontwikkeling te bespreken

Voorkom een app zonder gevoel

Krijg een sterke identiteit voor je app

Ben niet wéér een app

Ontwikkel een uniek app-concept

Betaal niet te veel

Test met je doelgroep, scherp aan en bouw daarna pas je echte app. Dat bespaart kosten!

Vervreem je doelgroep niet

Test en kom erachter of je doelgroep je app wel snapt

Dit vertellen anderen over concept-ontwikkeling bij AppSpecialisten:

Alt Tag

"Hier wordt je enthousiast van!"

"Hier wordt je enthousiast van!"

  Janey Peters - App ondernemer

Alt Tag

"Een concept ontwikkelen doe je niet in je eentje op een zolderkamertje."

We hebben tijdens een brainstorm benoemd waar de app voor staat, welke 'karaktereigenschappen' ie heeft. Met die kennis kun je goed toetsen of nieuwe ideeën passen binnen het concept. Tijdens de brainstorm kwam ik tot de ontdekking dat niet geld verdienen mijn eerste drijfveer is, maar mensen helpen. Een veel mooier uitgangspunt en sterkere stimulans om de app door te ontwikkelen. Een concept ontwikkelen doe je niet in je eentje op een zolderkamertje. Daar moet je met enkele creatieve geesten een brainstormsessie aan wijden. David en Katja kun je daarmee echt verder helpen.

  Rob Vissers - App ondernemer

Alt Tag

"Ik kan conceptontwikkeling aanbevelen aan een ieder met een app-idee"

Ik kreeg niet alleen een beeld van mijn app in schetsen maar ook gaven we mijn app en onderneming een unieke identiteit. Ik heb in de loop van de conceptontwikkeling mijn kennis m.b.t apps vergroot en ben als ondernemer ook gegroeid. Ik kan conceptontwikkeling aanbevelen aan een ieder met een app-idee die op zoek is naar de perfecte begeleiding om van hun idee in stappen een concept neer te zetten. Appspecialisten zorgt er door uiterste betrokkenheid en enorm veel kennis voor dat het mooiste resultaat behaalt wordt.

Fernon Longfur- App ondernemer 

Stappenplan voor conceptontwikkeling

Stap 1: Identiteit

We creëren samen het gevoel van je app

Het gevoel van je app is niet alleen een goede basis, het is ook belangrijk om gebruikers te overtuigen om je app te downloaden. We beginnen met je missie en visie, dan de kernwaarden, de naam van je app en ontwikkelen op dit fundament een huisstijl, inclusief logo, kleuren, typografie etc. 

Stap 2: Prototype

We maken in deze fase je app tastbaar!

Zo kun je mensen in je omgeving laten zien hoe je app exact gaat worden, zonder de app te hoeven programmeren. Niet alleen handig om zo investeerders, potentiële klanten en belanghebbenden te overtuigen, ook is het gaaf om je omgeving je app te kunnen laten zien!

Stap 3: Gebruikerstest

Gebruikers moeten je app snáppen

Bijkomende voordeel van een prototype: je kunt je app al voorleggen aan gebruikers voordat je hem laat bouwen. Zo kun je de laatste hand leggen aan je concept, voordat je veel geld uitgeeft aan het bouwen van functies die de gebruiker niet snapt.

David van der loo conceptontwikkeling

Wil je de mogelijkheden voor concept-ontwikkeling voor jouw app bespreken?

Maak dan een gratis belafspraak met mij:

Plan belafspraak
Colors